tiistai 29. tammikuuta 2019

WISKIKAKKU


Tämän tein viime viikolla. Oli yllättävän hyvää, koska viskistä en ole koskaan liiemmin pitänyt.
Jokin kuorrutekin olisi tuohon päälle sopinut mainiosti, vaikka kirsikoiden kera. Mutta meni näinkin.




200 g Brunberg-toffeepaloja (tai vastaavia) + 0,5 dl kermaa
175 g voita
2,5 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl kermaa
1 dl viskiä




Tämä ohje oli TYRNIÄ JA TYRSKYJÄ-blogissa.

Sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä toffeepalat sekä kerma.
Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan joukkoon varovasti osissa jäähtynyt toffeeseos. Yhdistetään kuivat aineet keskenään ja kerma sekä viski keskenään. Lisätään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaviskiä. Kaadetaan valmis taikina jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 170 asteessa noin 45 minuuttia.
Puisen grillitikun kanssa hyvä testata kypsyys. Kun taikinaa ei enää tartu siihen, on kakku kypsä.
Kumotaan kakku vähän jäähtyneenä. Kostutetaan viskillä ja annetaan maustua pari päivää.
Kostutin myös parin päivän päästä kakkua, jotta viski maistuisi sopivasti.
Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti