torstai 10. tammikuuta 2019

GLUTEENITON SIEMENNÄKKÄRI


Aamupalaksi söin tänään maukasta näkkäriä!
Eilen illalla tein ja näin aamuisin kun on kahvin kanssa PAKKO saada leipää niin....
Päälle olin ropsauttanut jouluna naapurilta saatua sormisuolaa, kyllä maistui!



Aineet
2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukan siemeniä
0,6 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl paahtomix - siemeniä (olympia sun)
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä
sormisuolaa


Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja päälle kaadetaan vesi ja öljy. Kaulein taikinan mahdollisimman ohueksi, pellin levyiseksi (uunipellin päälle suoraan kaulimen avulla ja välissä leivinpaperit) ja laitoin päälle sitten sormisuolaa. Tein puukolla viillot valmiiksi, jotta leipää on sitten helpompi ottaa uunin jälkeen.
Uunissa asteita 150 ja tunnin verran saa olla kiertoilmassa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti