sunnuntai 27. tammikuuta 2019

TÄYTEKAKKUA


Tästä en viitsi edes ohjetta laittaa, koska jos JOSKUS tulee sellainen päivä että mikään ei onnistu, niin se oli nyt! Ekaa kertaa tein kakkupohjan 15 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan (yleensä teen pellillä tai irtopohjavuokaan) Maku oli suht hyvä, mutta muuten oli raskas ja kakkua kootessa ei vadelmatäyte pysynyt hyvin kasassa, koska painoa oli liikaa. Koitin tehdä voikreemistä ihanan keltaisen pinnan siihen, mutta se sotkeentui vadelmatäytteeseen kokonaan, joten se ajatus sitten unohtui siihen. Lopuksi heitin päälle vaan (kun ensin olin poistanut ylimmän, eli kolmannen kakkukerroksen kokonaan) vaahdotettua vaniljakastiketta. Sekään ei sitten vaahtoutunut olevanansa kunnolla. Noh! Ei siinä, aattelin että jos sitten kuitenkin vien tämänkin kakun pappalle, koska ideana oli täysin onnistuneet kakun koristeet, jotka kuvasivat hänen harrastustaan: SKEET-ammuntaa.
Noooo...siinä sitten matkalla pappan luokse, ajelin autoa, isäntä piti kakkua sylissä. Eikä sitten  mennyt kuin muutama kilometri, niin kakku heilahti, koriste lensi kakun päältä melkein isännän rinnuksille ja toinen panoksista irtosi ja meni kakun toiseen reunaan, sauma ylöspäin. (kun niitä nyt tietenkin koitellaan peitellä ja laittaa alaspäin)
Siinä hetkessä tuli tunne että nyt koko kakku saa lentää ikkunasta pihalle, lautasineen päivineen!
No mummulassa kakkua maisteltiin ja todettiin että ihan jees kakku (vaikkakin juuri hippasen liian kova ja kuiva) , mutta koristeet aivan UPEET!











Koristeet tein kaulintamassasta ja mustalla tomuvärillä "väritin" patruunat.
"Ruuti" on suklaahelmiä.
(Savikiekko oli oikean kokoinen, eli noin 11 cm halk.)


ONNEA VIELÄ  ISÄ!!!!!  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti