maanantai 21. tammikuuta 2019

SUKLAAKENKÄ


Itsellä on valmis kenkämuotti (kokoa en  huomannut mitata. Edit. koko korkeus 10 cm), johon sulatetaan suklaata ja koristellaan kenkä sitten haluamalla tavalla. Kuvassa yleensä koristeet näyttävät jokseenkin  isommalta mitä livenä.

Tässä sulatin kenkään muotoilusuklaata (maitosuklaa). Muotti on siis kahdessa osassa ja palaset laitetaan ensin yhteen ja sitten valutetaan suklaa sinne, pyöritetään suklaa ympäri kenkää, jotta suklaata on joka kohdassa. Annetaan hetken kuivua ja sitten toistetaan. Laitoin kengän yöksi pakkaseen koska ajattelin alkaa koristella sitä vasta seuraavana päivänä. Varovasti palaset irti toisistaan ja sitten vaan koristelemaan. Tällä kertaa tomutin kengän päälle mustaa tomuväriä. Aikas suttaavaa hommaa. Koristeeksi liimasin suklaalla vielä muutaman suklaisen hopearakeen.
Kengän pohjaan, sekä koron takaosaan  sudein hippasen punaista metalliväriä.

Toisena muottina (silikoninen) minulla oli nuo vaunut. Sinne sulatin valkosuklaata ja sprayjasin lopuksi päälle helmiäistä.
Nämä koristeet menevät ensi lauantaina tutun juhliin, vadelmasuklaajuustokakun päälle.













Kenkämuotti pysyy hyvin pystyssä astiassa, jossa on vaikka sokeria tai tässä tapauksessa linssejä.





Suklaamousse
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria, sekä ripaus vaniljasokeria
300 g maitosuklaata
0,5 dl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, laita sivuun. Vaahdota kananmunan valkuaiset, laita sivuun. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää keltuaissokeriseokseen tuorejuusto ja ripaus vaniljasokeria. Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja hämmennä kunnes suklaa sulaa maitoon. Kuumenna seos pikaisesti ja lisää liivatteet joukkoon. Sekoita liivate-suklaa-maito-seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.

************

Vadelmatäyte
300 g vadelmia (kiehauta sokerin kanssa)
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa (vaahdota)
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä + tilkka vettä

Paseerasin vadelmat, jottei siemeniä tule kakkuun mukaan.





2 kommenttia:

  1. ei herranjestas kun hieno, onko tuohonki muotti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä niin hienoja muotteja nykyään myynnissä verkkokaupoissa että! 😊

      Poista