maanantai 7. tammikuuta 2019

AHVENFILEET & LETUT


Isännän tutulta saatiin muutama ahvenfile, aaa että kun oli hyvää!
Piti pannulla heti paistaa kunnon voissa (mausteeksi kalamestarin maustetta) ja tehdä samaan syssyyn hernepyreetä ja paistella vähän juureksia. Lisukkeena myös punasipuli-tomaattisilppua, jossa mausteena hieman oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria.  Jälkkäriksi rahkalettuja. Tämä oli eilisen illan herkutteluja, nyt sitten loppukuu kokonaan ilman herkkuja.






Hernepyree
400 g pakasteherneitä
1 kpl sipuli
2 rkl voita
1,1 dl kermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuumennetaan silputtu sipuli pehmeäksi voissa. Lisätään herneet ja kerma, kuumennetaan kunnes herneet ovat lämpimiä.. Soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin sitten suolan ja pippurin...

*****




Taikina
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
0,6 dl sitruunavichyä
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl glut. vehnäjauhoja
1 tl soodaa
(6 kpl)

Annoin taikinan tekeytyä puolisen tuntia, paistoin sitten blinipannussa pienellä lämmöllä molemmin puolin (reilussa voissa/öljyssä)








2 kommenttia:

  1. Siis herranjestas mitä herkkuja loihdit... kiva kun jaat reseptit kun alkaa lukemaan niin aattelee että en ikinä osaisi..mutta reseptiä lukiessa vähän kynnys madaltuu kun ei olekkaan kovin monimutkaista ja ehkä jotain uskallan kokeillakkin niiin hyvltä taas näyttää nam��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Juu en välitä itsekään mistään hirveän monimutkaisista ja aikaa vievistä ruokajutuista, vaan juuri suht helposta ja nopeastakin ruuanlaitosta....

      Poista