lauantai 2. huhtikuuta 2016

GRILLATUT RAVUT


Voisiko vaikka sanoa että grillikausi avattu! No vähän teki mieli pitkästä aikaa oikein rapuja. Ja samalla aattelin kun tässä nyt kahdestaas ollaan niin teen komian rapusalaatin grillijuustolla. Ostin oikein karhunvatukoitakin kun omasta maasta niitä ei vielä saa kun pensas on niin pikkunen vielä. Eli meidän herkutteluhetkeen kuului näin kauniin lauantaipäivän päätteeksi salaatti juustolla, katkaravuilla ja karhunvatukkavinegretti. Tietenkin se terveellinen viinilasillinen myös kuului asiaan.

Jättikatkaravut:
1 pkt isoja ravunpyrstöjä
0,5-1 dl oliiviöljyä
 sitruunanmehua
suolaa
valkosipulirouhetta
mustapippuria
chilirouhetta

Sekoitin aineet keskenään ja sivelin jokaisen ravun mausteseoksella ja grillasin.

Karhunvatukkavinegretti:
kourallinen karhunvatukoita
sokeria
oliiviöljyä
balsamicoa (Modena)
ripaus suolaa

Öljyä pannulle, lisätään karhunvatukat ja kypsennetään parisen minuuttia. Lisätään sokeria ja balsamicoa, maistellaan ja lopuksi ripaus suolaa. Siivilöidään se salaatin päälle.
Salaattina oli tällä kertaa rucolaa, tulisalaattia, kirsikkatomaatteja, ananaskirsikoita, punasipulia ja siemeniä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti