sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

BOSTONLEIPÄ


Vähän eritavalla tehtyä leipää. Kivan pehmeää ja maut kun voi laittaa oman mielen mukaan. Meillä syödään loppujen lopuksi tosi vähän vaaleaa leipää, joten joskus sitä vaan on pakko tehdä kun maistuu niin hyvältä!

5 dl vehnäjauhoja (noin)
1 pussi kuivahiivaa
1 dl kermaa
1,5 dl rasvatonta maitoa
(tai 2,5 dl maitoa
kerman ja rasvattoman maidon tilalla)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 rkl öljyä

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Lämmitetään maito +40 asteiseksi. Lisätään öljy. Ja loput aineet sekoitetaan keskenään. Annetaan nousta 20 min.
Kaulitaan levyksi ja laitetaan päälle esim. oliiviöljyä, valkosipulirouhetta, parmesanjuustoa, oliiveja, kirsikkatomaattia ja juustoraastetta. Rullataan ja leikataan palasiksi ja laitetaan "rullat" voideltuun irtopohjavuokaan (22 cm). Voidellaan kananmunalla ja laitetaan päälle seesaminsiemeniä. Annetaan nousta toiset 20 min.
Paistetaan uunissa 25-30 min.
(Asteet 200)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti