sunnuntai 31. tammikuuta 2016

TOINEN RULLA


Pakkohan sitä oli kokeilla tehdä vielä toinenkin kääretorttu. Ihan kokeilun vuoksi että kuinka pientä kuviota sitä pystyy tekemään ja onnistuuko ns tavallisella kääretorttupohjalla kuvion tarttuminen. Edellisessä taikinassa kun oli voita. Ei ihan hirveän pientä kuvioita kuitenkaan pysty tekemään....tämä meni pakkaseen odottamaan vieraita.





Pohja:
4 kpl munia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja

täyte:
4 kpl liivatelehtiä + 2 rkl vadelmamehua
200 g vadelmia
1,5 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 rkl tomusokeria
vaahdota noin desi kermaa pohjan päälle +
Banaanin siivuja

musta taikina
1 valkuainen
½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
mustaa pastaväriä

Tee ensin taikina, josta tehdään kuvio. Laita kulhoon valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Värjää taikina pastavärillä mustaksi. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Leikkaa päähän pieni aukko.Vuoraa uunipelti  leivinpaperilla ja pursota kuviot leivinpaperin päälle, keskelle leivinpaperia. Sitten koko pelti jääkaappiin jähmettymään.
Pohjassa vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja uuniin 225 / 6-8 min.
Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma löysäksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Lisää tomusokeri. Ota liivatelehdet ja purista ylimääränen vesi pois. Kuumenna mehu vaikka lasissa mikrossa ja ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita huolellisesti. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kostuta kääretortun pohja maidolla johon lisätty hieman vaniljasokeria. Laita ohut kerros kermavaahtoa pohjan päälle  ja siihen päälle vadelmamousse. Lisää banaanin siivuja. Kääri rulla ja anna olla vaikka yön yli jääkaapissa. Ainakin 3h.
Tähän taikinaan ei niin hyvin jäänyt kuvio kiinni.  Tahtoi jäädä leivinpaperiin kiinni….
Pitäisi ensi kerralla varmaan voidella leivinpaperi kuvion kohdalta.
Tekstinkin tein hiirien yläpuolelle, mutta ei mahtunut kuvaan, hih!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti