maanantai 4. tammikuuta 2016

LAPSKOUSSI



Meidän perheen lapskoussin lihat korvasi tällä kertaa sian- ja naudanlihan tilalla rusakon- ja peuranliha. Lihat olivat koko yön leivinuunissa muhimassa keittojuuresten kanssa. Olisiko ollut reilusti vajaa kilo lihaa ja pari pussia keittojuureksia. Kun olivat muhentuneet, otin pari isoa kauhallista tavaraa eri astiaan ja pikkasen sauvasekoittimella möyhensin. Kattilassa olin keittänyt tosi pehmeäksi muutaman porkkanan (kolme), yhden pienen lantun ja suurinpiirtein kilon perunoita (lisäksi oli 1 kasvisliemikuutio), jotka mössäsin myös pieneksi. Sekoitin kaikki yhteen ja maustoin suolalla ja reilusti voilla ja ripauksella pippuria. Ja pitihän sitä samaan syssyyn tehdä sitten tuoreita sämpylöitäkin....

Lapskoussihan on siis Raumalaista perinneruokaa, joka on ollut aikoinaan merimiesten herkku.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti