perjantai 22. tammikuuta 2016

RUNEBERGIN TORTUT


Itsellä on ollut niin kauan kuin muistan keittokirja vuodelta -71. Sieltä olen ottanut ohjeen myös Runebergin torttuihin ja vähän tietenkin tuunannut ohjetta. Tällä kertaa tein ne muffinipellissä jossa 24 koloa. Kivampi syödä vain yksi pikkunen "torttu" taikka kaksi ja huijata että pikkusia voi aina syödä enempi kuin kunnon ison Runebergin tortun. Niin se menee..

1 muna
1,5 dl sokeria
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 dl voisulaa
1,8 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja

Vatkataan muna ja sokeri vaahdoksi, lisätään kerma ja jäähtynyt voisula. Lisätään joukkoon jauhot jossa leivinjauhe ja kardemumma. Lisätään lopuksi mantelirouhe ja korppujauhot.

Paistetaan uunissa 10 min. Asteita 200.

Kun tortut olivat jäähtyneet kostutin ne :
1 dl vesi
2 rkl sokeri
0,5 dl tummaa rommia

(kiehautin veden ja sokerin, sitten lisäsin rommin)
Päälle laitoin vielä perinteisesti vadelmahilloa ja tomusokeririnkulan.




Täältä löytyi kiva ohje myös: Kakun mallinen Runeberg



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti