sunnuntai 20. syyskuuta 2015

VALKOSIPULIBAGELIT


Tai valkosipulisämpylät tai valkosipulipatongit....miten vaan. Mutta siis teki mieli piiiiitkästä aikaa ihan omatekosta sämpylää ja tein sitten 8 kpl. Taikina kuten patongissa/sämpylöissä mutta laitoin bagel-vuokaan kuusi kappaletta ja pari muuta ihan vaan pellille. Vaihtelun vuoksi tein erinnäköisiä leipiä ja kun on vain yksi donitsipelti niin sillä mennään....

Taikina:

2,5 dl vettä
yksi kuivahiivapussi
ripaus suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
(1 dl vehnäjauhoja käytin sämpylöiden kaulimiseen)

Kaikki aineet vain sekaisin ja kohoamaan. Kun kohonnut, jaoin taikinan 8 osaan, pyöritin palloiksi ja sitten kaulin yksitellen jokaisen pitkulaiseksi levyksi, johon päälle levitin öljyssä säilöttyjä, pilputtuja valkosipuleita. Päälle myös pikkasen juustoraastetta, rullasin pötköksi ja pyöräytin rinkulaksi ja laitoin öljyttyyn vuokaan. Kostutin vedellä ja päälle seesaminsiemeniä.
Uunissa noin 15-20 min. verran 220 asteessa, pitää tarkkailla. Maukkaita oli!





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti