maanantai 28. syyskuuta 2015

PEURAA


Tämän kauden ensimmäinen peurapihvi! Isäntä ampui viikonloppuna peuran ja viikon päästä alkaa taasen sitten jo hirvijahtikin. Hyvään aikaan kyllä kun alkaa tuo pakastin olemaan aikas tyhjä jo. Oli sitten pakko kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa "perunakakkua", jonka sisälle tulee porkkanapyrettä. Tosi hyvää oli!
Laitoin uuniin muutaman perunan mitä jääkaapissa sattui olemaan ja kypsytin ne kuorineen pellillä 200 asteessa. Sisukset kaivoin lusikalla kippoon siivilän läpi, jossa oli ruokalusikallinen perunajauhoja. Sekoitin keltuaisen kanssa sekaisin ja lisäsin pikkasen suolaa ja pippuria. Taputin minivuokiin reunoja myöten perunamössön niin, että jäi kolo porkkanasoseelle. Porkkanasoseeseen laitoin vain keitinveteen kasvisliemikuution. Kun oli valmis, kaadoin nesteen pois ja tilalle hippasen voita, suolaa ja pippuria, sauvasekoittimella sekaisin ja perunaan täytteeksi. Sitten vain jääkaappiin ja seuraavana päivänä uuniin 180 vähäksi aikaa, että lämpeää, niin on valmis.
Isäntä maustoi lihat tällä kertaa (öljy, suola, pippuri...) ja teinpä sitten punaviinikastikettakin oikein hyvin suoraan kaupan pussista, nam!







SUPERKUUKIN TULI BONGATTUA AAMULLA!

kännykällä otettu kuva....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti