sunnuntai 27. syyskuuta 2015

OMENAISET DONITSIT


Itsellä kun on yksi kuuden satsin donitsipelti niin tein nyt taikinan, josta tulee vain se kuusi kappaletta eikä yhtään yli.




Taikina:
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoja
30 g voita
0,5 dl sokeria
80 g tuorejuustoa
1 muna
0,5 dl maitoa

Täyte:
2 pientä omenaa
voita, fariinisokeria, kanelia, kardemummaa

Taikinassa laitoin kaikki aineet vain sekaisin, paitsi maidon lisäsin lopuksi. Voitelin vuoan öljyllä. Taikina pursotuspussiin ja täytetään rinkulat noin puoleen väliin ja sitten laitetaan päälle ohut kerros karamellisoituja omenia. (Pannulle pari ruokalusikallista voita, fariinisokeria, sulatetaan, lisätään hippasen kanelia ja kardemummaa. Omenanpalat joukkoon ja paistellaan pikkasen aikaa. Survotaan ihan viimeiseksi sauvasekoittimella omenat pieneksi.) Lopuksi päälle loput taikinasta.

Uuniin 200 astetta ja noin 12 min.

Voitelin donitsit uunin jälkeen vielä voilla ja pyörittelin vanilja/kidesokerissa.
Hyvin maistui kahvin kanssa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti