keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

ITSETEHTYÄ  NÄKKÄRIÄ


Pitkän aikaa olen ajatellut näkkileipää tehdä mutta jostain syystä aina jäänyt. Olisi nytkin jäänyt, ellei tytär olisi tuonut erilaisia siemeniä kaupasta, että sai taikinan sitten tehtyä.

Yhteen pellilliseen tulee:

1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,6 dl pellavansiemeniä
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl öljyä
(välillä laitan 1 dl porkkanaraastetta ja
0,5 dl kurpitsansiemeniä myös joukkoon)


Sekoitin kuivat aineet keskenään, lisäsin veden ja öljyn. Sekoitin hyvin ja levitin sitten taikinan leivinpaperin päälle pellille tasaisesti ja annoin odottaa siinä viitisen minuuttia. Laitoin uuniin muutamaksi minuutiksi, jonka jälkeen tein pizzapyörällä ruudukot taikinaan. Sitten vain takaisin uuniin. (Siten saa kivammin näkkärin palaset irti levystä)
Uunissa asteita 180 ja taisi olla noin 35 min.
Aikas tasasesti saa taikinan laittaa ettei pala.....Eka satsi meinaan kärähti! (Ekassa erässä oli kyllä uunikin liian kuumalla...)
Ja voi vaikka muotilla tehdä erimallisia leipiä ja lisätä taikinan joukkoon halutessaan timjamia.
Tämä on omasta mielestä paras resepti ns näkkärille. Tulee tarpeeksi paksu leipä halutessa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti