tiistai 28. heinäkuuta 2015

HASSELBACKAN PERUNAA


Jokapäivähän sitä pitää jotain syödä ja kun näin on viimenen lomaviikko menossa, niin jaksaa väsätäkin vielä olevanas enemmän. Isäntä sai valmiiksi viimeiset hommat talon lopputarkastusta varten. Oli vain pikkuhommia niin sanotusti. Takan edustalevy ja liesituulettimen ylin peltiosa. Ne tulivat nyt sitten valmiiksi ja voidaan kutsua tarkastaja paikalle jossain vaiheessa. Aiemmin kun saatiin valmiiksi palotikkaat ja kaiteet rappusiin. Ne olivat asiat, jotka piti saada kuntoon lopullista tarkastusta varten.

Tänään tein ruuaksi Hasselbackan perunoita. Eli ihan vaan leikataan kuoritut perunat puukauhan avulla siivuiksi niin etteivät mene ihan pohjaan asti. Voitelin uunivuoan ja laitoin perunat siihen viipalepuoli ylöspäin ja pikkasen avasin siivuja että voisula pääsee myös perunan väleihin. Päälle vähän suolaa, pippuria ja timjamia. Uuniin 220 ja puoli tuntia. Otetaan sitten pois uunista ja laitetaan vielä voisulaa päälle ja juustoraastetta. (tuli reilummin laitettua valkosipulista juustoa, oli oikein hyvää) Sitten takaisin uuniin vartiksi. Riippuu perunan koosta kuinka kauan täytyy pitää että kypsyy....Maistui hyvin sienikastikkeen ja peurapihvien kanssa.






Jännä kun aina näin heinäkuun lopussa takapihan nurmikko täyttyy näistä liloista kukkasista, eikä oikein raaskisi edes nurmikkoa ajaa. Kukan nimeä en enää muista, vaikka viime vuonna sitä kyllä jostain jopa ihan selvittelin... (olisikohan ollut maahumala)
Huomasin vaan samalla kun isäntä vei ahvenia savustukseen......miten niin AINA ruoka mielessä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti