sunnuntai 21. helmikuuta 2016

SITRUUNAPIIRAKKA


Kerrankin tarjolla muutakuin juustokakkua! Pojalla tänään synttärit ja mummu, pappa ja sisko poikkeavat kahveella myös. Tytärkin sattuu olemaan kotonurkissa nyt. Tottakai sitten pitää tehdä perinteisesti lempiherkkuja valkosipulikermaperunoita ja hirvipullia. Siemennäkkäriä teinkin jo leipäosastolle. Sitten vielä muistuttamaan poikaa että tulee syömään!

Sitruunapiirakka:

Pohja:
150 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita vuoan voiteluun

Täyte:
200 g kermaviiliä
1 dl sitruunarahkaa
2 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
0,5 dl sitruunan mehua
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 kananmunan valkuaista
pikkasen suolaa

1. Paloittele voi kulhoon, sekoita joukkoon sokeri ja keltuainen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seoksen joukkoon taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle reunoja myöten (24 cm).
3. Sekoita kermaviili, sitruunarahka, keltuainen, sokeri ja sitruunan mehu. Raasta mukaan sitruunan kuori.
4. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti kermaviiliseokseen ja kaada vuokaan.
5. Paista piirakkaa 180-asteessa noin 40 min....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti