tiistai 23. helmikuuta 2016

RÖSTIPERUNAA JA PIHVIÄ


Perunaa usein löytyy kaapista ja nyt teki mieli tehdä jotain nopsaa ja helppoa perunoista.
Voisiko sanoa että tein juustojuuresröstejä.


Röstiperunat:
4 isohkoa perunaa
1 pieni porkkana
1 dl juustoraastetta
1 pieni punasipuli
0,5 tl suolaa
yrttimaustetta, pippuria

Raastoin perunat, sipulin ja porkkanan (karheammalla)
Laitoin raasteen valumaan pieneksi ajaksi sihvilään
suolan kanssa ja painoin isommat
nesteet pois.
Kaadoin seoksen kulhoon johon lisäsin juuston ja mausteita.
Sitten vaan pannulla paisto reilussa voissa. (noin 2 min per puoli)



Lindströmin pihvi jonka tein perunoiden väliin:

0,5 kg jauhelihaa
100 g kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
 0,5 dl seesaminsiemeniä
2,5 dl etikkapunajuurta soseutettuna
1 rkl kapriksia
1 kananmuna
1 voissa paistettu sipuli
suolaa ja pippuria
Kaikki aineet vain sekaisin ja paisto pannulla.

(nämä helppo tehä glut & lakt. )





Tässä perus valkosipulikermaperunaohje, jota teen yleensä kun tarjoan lapsille herkkua perunasta:

2 kg perunaa (paloittele pieneksi)
3-4 prk kermaa
6 valkosipulin kynttä pilkottuna
suolaa

Perunat vaan voideltuun vuokaan, päälle suolaa ja valkosipulit. Kaadetaan päälle kermat (huljuteltu purkit pikkasessa tilkassa vettä vielä lopuksi) Sekoitetaan. Uuniin 200 astetta ja puolitoista tuntia...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti