keskiviikko 17. helmikuuta 2016

RUISBLINIT


Tai jotain sinne suuntaan. Itsellä kun ei ollut puoliakaan aineista mitä "oikeisiin" blineihin tulee niin teinpä näin (ja maistui ihan hyvältä lohen, mädin, smetanan, sipulin ja suolakurkun kanssa):




400 g rahkaa (tai kermaviiliä)
1/3 pala hiivaa
1 dl ruisjauhoja
1 tl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl lämmintä maitoa
25 g sulatettua voita


Lämmitin rahkaa pikkasen mikrossa että lämpeää.
Liotin hiivan sinne joukkoon ja lisäsin ruisjauhot ja sokerin mukaan. Annoin seistä liinan alla muutaman tunnin (olin sen ajan vaatekutsuilla)
Kun tulin kotio lisäsin taikinan joukkoon vehnäjauhon ja suolan. Annoin nousta sitten vielä tunnin verran.
Vatkasin kananmunat. En jaksanut erotella. Lisäsin taikinaan voin, lämpimän maidon ja lopuksi vaahtoutuneeet kananmunat.
Paistoin reilussa voissa uudella hienolla punaisella
blinipannulla.




Alla enoni bliniohje:

1 l punaista maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
- annetaan hapantua yön yli lämpimässä

Aamulla:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl tattarijauhoja
3 keltuaista
0,5 l olutta
3 valkuaista (vatkaa vaahdoksi)
sulaa voita 500 g (kirkastettua)

******************

Laitan tähän vielä verkosta löytyneen ohjeen:

BLINIT

Eli ohjeita on joka lähtöön ja makuun. Voi valita mikä kuulostaa itseltä parhaalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti