sunnuntai 7. helmikuuta 2016

MARENGIT


Lehdessä oli kiva ohje mansikkamarenkeihin. Olen oikeasti kerran, pari tehnyt ennen marenkia ja en muista edes miten se tehtiin. Oli jotain kattilassa hämmentämistä ja mittarilla mittaamista. Ei ole siis hirveästi mun juttu. Ohjeitakin kun on siis pilvin pimein. Ja oikeasti en marenkien maustakaan perusta kovasti, mutta nyt teki mieli kokeilla kun ohjeeseen tuli tuota mansikan makuista tomusokeria. Ajattelin että jos muutaman tekisi ja voisi vaikkapa viedä töihin.....en taida. Hih! Ei onnistunut sitten ollenkaan. En tiedä suoraansanottuna mikä meni pieleen. Ainoa että jos laitoin sokeria liikaa kerralla ja  massa ei vaan paksuuntunut. NO laitoin jokatapauksessa pisarat pellille ja uuniin ja sieltä tuli haalakoita nappeja. Mutta erittäin hyviä silti kyllä olivat !


3 kpl munanvalkuaisia
2 dl mansikkatomusokeria
 0,5 tl omenaviinietikkaa

Tämä ohje suoraan MAKU-lehden sivulta.
Että kokeilen vielä joku päivä uudelleen.

Kuumenna uuni 100 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää viinietikka tai sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on suuri avoin tähtitylla ja pursota ruusukkeita uunipellille. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Paista marenkeja uunin keskitasolla noin puolitoista tuntia. Seuraa välillä, että marengit eivät pääse tummumaan pinnasta. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.



2 kommenttia:

  1. Oliko sulla rasvaton kulho eli mielellään muovikulhon sijasta terästä tai lasia? Ja kuivat vatkaimet ja kulho? Ilmeisesti myös kananmunien olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä vaikka olen kyllä itse onnistunut kylmienkin munien kanssa. Ja yhtään keltuaista ei saa joutua valkuaisten sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli niinkuin piti mutta kulho muovia. Joku muistaakseni joskus sanoi että jos liian tuoreita munia niin ei onnistu. Mutta tässä tapauksessa ei ollut niin....

      Poista