keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

HAUSKOJA SÄMPYLÖITÄ


Oli siskon kanssa puhetta jostain kokkiohjelmasta, jossa tehtiin huikeita leipiä. En tiedä tuliko siitä inspis näihin sämpylöihin. Silloin tällöin kun sämpylöitä teen, niin miksei joskus vähän hauskemman näkösiä...
En yleensä mittaile leivän teossa jauhoja sun muita ja nyt koitin laittaa oikein ylös mitä laitoin.  Varma en kyllä voi olla, mutta jotain tuohon suuntaan. 



Taikina
2,5 dl kuumaa vettä
2 pss kuivahiivaa
2,5 dl etikkapunajuuripurkin lientä
3 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
Loraus öljyä
Loraus siirappia
Sopivasti valkosipulichili-sormisuolaa
Sopivasti vehnäjauhoja

Annoin nousta tunnin ihan rauhassa, kun oli kuivahiivalla tehty taikina. Sitten tein pyöreitä pallosia 8 kpl, joista tein possuja. 
Eli nostin taikinapallon "nenän" kohalta taikinaa ylös, jotta sain tehtyä possun nenän, johon sieraimiksi laitoin mustaa oliivia. Taputin kärsän tasaiseksi ja suht korkeaksi, että uunin jälkeekin erottuu. Silmiksi myös oliivia. Korvat venytin myös, ja muotoilin... 
Kukkasissa ( niitä myös se 8 kpl) painoin ympyröihin lasin avulla keskustan, leikkasin puukolla muutaman viillon ympäri ympyrää, jotta sain terälehdet taiteltua ja nipistettyä kärjistä ohuemmiksi. Keskeltä kostutin vedellä ja koristelin pellavan siemenillä. 

Uunissa saivat olla 220 asteessa noin vartin. Piti tarkkailla, kun sitäkään aikaa en niin vahtinut. Otin uunista kun olivat kivan näkösiä... 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti