tiistai 17. maaliskuuta 2020

APPELSIINISET MOKKAPALAT


Itse rakastan laittaa appelsiinia kakkuun ja kaikkeen leivontaan. Nyt tein mokkapaloja.
Ja toinen herkkuhan on sitten se valkosuklaa. Se piti tässä myös näkyä.

(Minulla uunipelti, joka on kokoa  noin 36x25) ja tähän sekin oli liian iso. Voisi olla hippasen pienempi, jos haluaa paksumpia paloja.  Näistä tein tosi pikkasia palasia. 




Pohja
3 kpl munia
2 dl sokeria
120 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
0,5 dl appelsiinin mehua
appelsiinin raastettu kuori 

Uunissa saa olla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kostutukseen appelsiinimehua 0,5 dl. 

(sivelin mehun pohjan päälle silikonisen pullasudin avulla) 

Halutessa, kun pohja jäähtynyt ja kostutettu, voi ennen kuorrutteen laittoa sivellä pohjan ohuelti
appelsiinimarmeladilla.

Kuorrute
1,2 dl kermaa
300 g valkosuklaata
2 dl tomusokeria

Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Anna hieman jäähtyä ja kaada kuorrutus pohjan päälle. Koristele nonparelleilla...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti