sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

VIIKONLOPUN HERKKUJA


Minä tein kevätkääryleitä ja isäntä lihapiirakoita. Molempia ollaan haluttu kokeilla tehdä itse pitkän aikaa ja nyt sitten tehtiin. Ostin thaimaalaisesta lounaspaikasta pakastelehdyköitä, joista kääryleet sitten tein. En viitsinyt alkaa itse taikinaa vääntämään. Isäntä teki lihapiirakat itse....netissä erinäisiä ohjeita löytyy pilvin pimein. Molempiin laitettiin täytteeksi riisi-peuranjauhelihaa, kummallakin hieman eri mausteet vain.


Lehdykät ovat siististi paketissa, ja sieltä sitten yksi kerrallaan pöydälle, kulma itseenpäin, täytettä poikittain taikinan keskelle, käännetään ensin taikinalehden alakulma täytteen yli yläkulmaan, sitten sivukulmat keskelle täytteen päälle. Rullataan taikina rullaksi.
Paistoin pannulla reilussa öljyssä.



Lihapiirakoista tuli tosi isoja ja sopivan tulisia. Puolikkaan jaksoin syödä.



Lounaaksi tänään parsarisottoa kylmäsavulohella.
Pannulle laitoin lämpeämään lorauksen oliiviöljyä, sitten risottoriisiä laitoin pannulle noin 150 g. Perään puoli desiä valkoviiniä ja pyörittelin risottoa siinä. Hippasen ripsautin suolaa ja valkosipulijauhetta mukaan. Sitten lisäsin erissä kanalientä (noin 3 dl) risoton joukkoon pikkuhiljaa ja lopussa jo keitetyt parsan palaset sekaan, sekä nokareen voita.
Parmesanjuustoa ei ollut, joten päälle laitin koristeeksi sitten kylmäsavulohta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti