tiistai 19. maaliskuuta 2019

AASIALAINEN KAALILAATIKKO



Kaalilaatikkoa vähän eri tavalla kuin yleensä teen. Peuran jauhelihasta tai vastaavasta.
Nyt tein kookosmaidolla ja kanalla höystettynä. Ohje oli "Meillä kotona"-sivustolla, josta ohjeen nappasin. Tein sitten vähän mukaellen...




Pinnalle sekoitusvaiheessa ropsahti muutama riisinjyvä (tuntuu että noi nykyajan pussit repeävät niin helposti), mutta aattelin että eipä haittaa kun uunissa on kuitenkin reippaasti yli tunnin.


3/4 dl pitkäjyväistä Jasmiini-riisiä (keitä ensin)
600-800 g valkokaalia
1 kpl sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl porkkanaa
350 g maustamattomia broilerin suikaleita
3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl tuoretta chiliä  (minulla oli nyt vain jauhetta)
2 rkl tuoretta inkivääriä (lorautin reilusti jauhetta)
3,3 dl vettä, jossa 1 kpl kanafondi
2 dl kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siirappia
ripaus suolaa ja mustapippuria



Eli alkuun keitetetään kuitenkin riisi. Ei tarvitse sitten kovia jyviä napostella.
Suikaloi kaali ja silppua sipuli. (Minulla oli tässä "kaalina ja porkkanana kolme valmis-suikalepussia: 1 pss valkokaalia ja  2 pss kaali-porkkana-purjo MIX-pussia. Yht. 600 g)
Kuullotin kaalipussit kolmessa erässä pannulla. Lisäsin sitten voideltuun uunivuokaan. Paistoin kanasuikaleet, lopussa lisäsin valkosipuli, chilin ja inkiväärin.
Kaadoin kanat myös uunivuokaan. Yhdistin keitetyn veden (jossa kanafondi), kaakaomaidon, soijan, siirapin, suolan sekä pippurin...
Kaadoin liemen uunivuokaan ja sekoittelin tasaiseksi.
Uuniin 175 astetta ja annoin olla vajaan 1,5 h.

Eli kaalilaatikkoa thaityyliin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti