sunnuntai 14. tammikuuta 2018

SUKLAAKAKKU


Tämä ohje on suklaapossun blogista. En soveltanut muussa kuin tumman suklaan kohdalla.
Helppo, nopea ja maukas kakku, joka soveltuu vaikka mihin. (eikä tarvita vatkainta) Voi tehdä kakkuna, kakun pohjana, muffinssina ja vaikka minä, missä vaan keksii. Itsellä on uusi silikoninen vuoka niin pitihän sitä kokeilla kakkua tehdä. Kaunis tuli!




Ohje:
125 g voita
50 g tummempia konvehteja
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
3 munaa
1,25 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
4,75 dl jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti, välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi , piimä, sokerit sekä munat yksitellen, kevyesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Kaadoin taikinan voideltuun silikonivuokaan ja annoin olla uunissa 160 asteessa tunnin verran. Loppuvaiheessa laitoin folion päälle, ettei kakku tummu liikaa.
 (tarkistin että tikkuun ei jää taikinaa kun kokeilin kypsyyttä)
Päälle koristeeksi vähän tähtiä....








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti