maanantai 8. tammikuuta 2018

KAMPASIMPUKKAA EKAN KERRAN


Paistoin ihka ekaa kertaa kampasimpukoita. Olivat muuten tosi hyviä kun tein kaveriksi valkoviinikastikkeen. Kampasimpukat sulatin ensin jääkaapissa (olivat siis pakaste) sitten huoneen lämmössä vähän aikaa. Kuivasin paperilla enimmät vedet pois ja pyöritin simpukat kevysti öljyssä, suolassa ja pippurissa ja hippasen valkosipulia oli myös. Tässä vaiheessa tein sitten kastikkeen. Paistoin lopuksi kampasimpukat  pannulla öljyssä, noin puolitoista minuuttia per puoli.

Hyviä olivat!

(varsinkin kun lopuksi lorautti muutaman tipan sitruunanmehua simpukan päälle)


Kastike:
1 dl valkoviiniä
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g voita
suola
pippuri
sitruunan mehu
(sipulin varsi)

Laitoin kattilaan viinin ja silputut sipulit. Keitin niin kauan että oli jäljellä enää pari kolme ruokalusikallista. Siivilöin sipulit pois (ei pakko) ja lisäsin voita nokareina pikkuhiljaa sekaan. Laitoin myös tilkan vettä, suolaa ja pippuria. Annoin muhia hiljalleen pikkasen aikaa. Lopuksi laitoin kevätsipulin vartta joukkoon silputtuna.

Lisäksi oli katkarapuja, jotka paistoin simpukoiden paistosta jääneessä öljyssä
sekä hirvipihviä. Wok-vihanneksiakin oli tarjolla, ei mahtunut kuvaan, hih!






SMOOTHIE

Smoothieta oli sitten illemmalla vielä jälkkäriksi. Oli valmispussi hedelmiä, jossa mangoa, ananasta, papaijaa ja banaania. Lisäksi laitoin vielä tyrni-lakkamehua, turkkilaista jogurttia, vadelmia ja persikkaa. Maukasta tuli siitäkin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti