lauantai 20. tammikuuta 2018

PAELLAA


En kyllä muista koska viimeksi tätä tehnyt, riisimössö kuin riisimössö. Nykysin tulee harvemmin riisiä ja pastaa muutenkin syötyä, mutta nyt tuli kersatkin syömään ja tein omalla tyylillä tätä. Äidiltä olen saanut paella-maustetta ja sitä sitten kans ripottelin reilusti sekaan. Toinen lapsi ei tykkää katkaravuista ja toinen ei tykkää paprikasta, mutta pakko niitä nyt sentään oli sinne laittaa, kun kerta kuuluu sinne, hih!



Aineet
4 dl pitkäjyväistä riisiä
loraus oliiviöljyä
4 kpl valkosipulikynsiä
2 sipulia
2 tl paellamaustetta
1 tl savustettua paprikamaustetta
1 l kasvis/kanalientä
1 dl valkoviiniä
500 g kanasuikaleita (sitruunamaustettu)
300 g kalakuutioita ( 1 pkt)
100 g herneitä (1 pss)
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2-3 tomaattia
210 g katkarapuja
suolaa ja pippuria maun mukaan



Paahdoin riisiä pannulla (pannulle oliiviöljyä), sipuleiden kera pikkasen aikaa. Lisäsin mausteet ja jatkoin paahtamista vähän aikaa. Lisäsin seuraavaksi valkoviinin ja vähän kasvislientä. Laitoin sitten kanat (paistoin kanat ensin pintapuolisesti) ja kalakuutiot, lisäsin taasen vähän lientä ja annoin muhia jonkun aikaa. Sitten lisäsin loput aineet pilputtuna (paitsi katkaravut) ja lisäsin lientä erissä loppuun asti.
Annoin muhia niin kauan että riisi on kypsää ja lopuksi lisäsin katkaravut.
En laittanut nyt simpukoita, kun niistä ei oikein muut välitä kuin minä.

 Maistuihan se.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti