keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

MANSIKKAPULLAT


Pitkästä aikaa oikein pullaa! Pakkaseen tein osan ja osan vieraita ja miksei itseäkin varten. Tästä tuli 12 kpl normaaleita pullia joihon painoin keskelle kuopan mihin laitoin vaniljakreemiä (kaupan valmis jauhe, johon lisätään vesi) siihen keskelle ja uuniin paistumaan 12-15 min  200 asteessa. Kreemiä tuli 1 dl ja vettä 3 dl.
Kun olivat pikkasen jäähtyneet, laitoin kreemin päälle siivutettuja mansikoita ja kattilassa keitin 0,5 dl hyytelösokeria ja reilut 1 dl vettä,  sivelin mansikan vielä sillä. Valmis!

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 iso kananmuna
7 dl jauhoja (noin)
    100 g voita

Lämmitin maidon kädenlämpöiseksi ja lisäsin joukkoon sitten kardemumman, sokerin ja munan. Sekoitin kuivahiivan  jauhojen joukkoon (5 dl) ja lisäsin taikinaan. Sitten lisäsin pöydällä sulaneen voin ja sekoitin taikinan joukkoon. Loput jauhoista lisäsin sitä mukaa kun tarvetta oli... (nousi puolisen tuntia liinan alla)









Omasta pihasta sain mukavan kipallisen vadelmia, ananas kaupasta ja mansikat torilta. 




2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä pullia!
    Kuvassasi näyttää olevan Hyyteösokeri Multi. Sekä se että tavallinen Hyytelösokeri käyvät kiilteen tekoon.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Juu nyt minulla oli vain tuota Multi-sokeria pikkasen kaapissa jäljellä, niin käytin sen pois...
    :)

    VastaaPoista