lauantai 2. heinäkuuta 2016

SUKULAISIA


Ihana lämmin päivä taas (suht kostee), mutta onneksi tuuli vähän raikasti ilmaa. Oli omat vanhemmat, sisko, tytär, kummitäti, eno ja mummu ja taatakin syömässä....Tosi mukava vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa porukalla! Ruokana tällä kertaa grillattua maissia, makkaraa, perunaa, paahdettua kukkakaalia ja lanttua, lohisalaattia ja juustoja. Kiitos taasen kaikille tuliaisista ja muista herkuista!!! Kyllä kelpaa!


Gluteeniton ja laktoositon

Brita-kakku 

Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 munankeltuaista
2 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:
2-2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk rahkaa
0,5 dl sokeria
1l mansikoita
2 nektariinia
2 tuoretta aprikoosia

Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisätään joukkoon keltuaiset yksitellen. Sekoitetaan jauhot keskenään ja lisätään rasvavaahtoon. Lopuksi maito ja sekoitetaan tasaiseksi. Levitetään taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Sitten vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lopussa lisätään sokeri. Levitetään taikinan päälle, ripotellaan pinnalle mantelilastut.....
Uuniin 175 ja noin 25 min, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Vatkataan vaniljakastike vaahdoksi, lisätään rahka ja sokeri. Sitten voikin paloitella mansikat ja muut hedelmät. Kun pohja jäähtynyt, puolita se ja laita toinen tarjoiluastiaan. Pohjan päälle pikkasen yli puolet täytteestä + osa mansikoista ja hedelmät. Sitten sen päälle toinen puolikas pohjasta. Siihen päälle loput täytteestä, mansikat, sitruunamelissanlehtiä ja tomusokeria. Jääkaappiin odottamaan vieraita! Mutta ei liian kauaksi aikaa.
Herkkua!!!!


Itselle aamupalaksi oli tänään vähän herkkua, nimipäivän kunniaksi!





Eilen näkyi tontilla yhden mustikan lisäksi yksi kyy...se ei ollut kauhean kivaa, koska koiratarhat ovat suht liki. No toivottavasti osaa pysyäkin kauempana. Omasta pihasta pongasin vielä uuden kukkasen joka alkoi kukkimaan ihan vasta. Kaunis Espanjankurjenpolvi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti