sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

MUNAKOISOA 


Uunikasviksia tuli tehtyä tänään. Nyt kun kukkakaali on tyrkyllä kaupoissa edullisesti niin pakkohan sitä oli ottaa....eilen tein paahdettua kukkakaalia ja lanttua, joten tänään mentiin vähän samalla meiningillä. Mukavasti kun pyöräyttää kaikki ensin vähän oliiviöljyssä ja mausteissa niin voi hyvällä omalla tunnolla syödä ison lautasellisen, varsinkin näin tunnin juoksulenkin jälkeen.

Munakoisot laitoin ensin leivinpaperin päälle (siivutin ne noin 1 cm kokoisiksi pyöreiksi kiekoiksi). Niiden päälle pikkasen suolaa ja voivat olla siinä sen aikaa kun pilppoo ja maustaa perunat. Perunoihin laitoin siis öljyä, suolaa, valkosipulirouhetta ja paprikamaustetta.....kukkakaalin laitoin kokonaan uunipellille. Voitelin öljyllä ja laitoin ripauksen suolaa. Uuniin 220 ja sinne kaikki kerrallaan 15-20 minuutiksi. Sitten kun näyttää hyvältä, voi ottaa pois,
Munakoisot pyyhkesin kevyesti talouspaperilla ja päälle laitoin oliiviöljyä, suolaa, pippuria, tomaattimurskaa, valkosipulituorejuustoa, meetwurstin palasia, tinjamia ja juustoraastetta. Uunissa saman verran kuin potut ja kukkakaali olivat. Ihan lopuksi ennen uunista ottamista laitoin vielä grillijuustokiekon munakoison päälle. Perunoiden kylkeen tein kermaviilikastikkeen. Kermaviiliin vaan lisäsin teelusikallisen sinappia, viinietikkaa, paprikajauhetta, sitruunamehua, ripaus suolaa ja tinjamia.... Kyllä maistui.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti