keskiviikko 16. joulukuuta 2015

TURKINPIPPURITOFFEE


Näitä toffeita nyt on tosi monta ohjetta mutta otin nyt Peggyn pieni punainen keittiö-blogista talteen tämän ohjeen ja kokeilin. Maku oli siis aivan mahtava! Seuraavaksi kaadan vain pikkasempaan vuokaan jähmettymään tuon toffeen, että tulisi vaikka vähän paksumpia palasia. Varsinkin jos muotilla haluaa erinäköisiä palasia....

Pieni levyllinen:

1 rkl voita
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
0,5 dl rouhittuja turkinpippureita
(päälle lopuksi vielä ripotellaan samanlainen määrä)


Käytä toffeen valmistuksessa puuhaarukkaa sekä pinnoitettua kattilaa.
Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon sokeri, kerma, turkinpippurirouhe ja sekoita.
Anna seoksen kiehahtaa ja poreilla kunnolla, koko ajan sekoittaen.
Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, useasti sekoittaen noin puolisen tuntia.
Toffee on valmista kun se on kauniin ruskeaa ja paksuhkoa. Kaada toffeeseos leivinpaperille, noin 1 cm paksuiseksi kerrokseksi. Ripottele loput turkinpippurirouheet koristeeksi toffeen päälle ja anna jäähtyä...Leikkaa toffee pehmeänä muotilla tai murra hyvin jäähtynyt toffee paloiksi. Säilyy noin viikon verran viileässä säilytettynä.

Itse en saanut niin kauniin tummaa ruskeaa tuosta kuin ajattelin ja katson vielä illemmalla kovettuuko tarpeeksi. Voi olla että lorahti liikaa voita....mutta maku aivan mahtava!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti