lauantai 5. joulukuuta 2015

JUUSTOKAKKUSET


Tai millä hauskalla nimellä näitä sitten voisikaan kutsua. Muutama leivos piti tehdä juhlan kunniaksi huomista varten. Vähän samalla tyylillä kuin viime vuonnakin. On niin tuorejuustoa kuin rahkaakin näissä käytetty. Tämä sinivalkoinen hetki sopii vaikka juhannukseenkin tai mihin vaan liputuspäivään värinsä puolesta!










Pohja:
n. 120 g domino-keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2 dl vispikermaa
60 g valkosuklaata
4 kpl liivatetta
0,5 dl vettä
mustikoita
sinistä elintarvikeväriä, mielellään pastaväriä


Pohjassa keksit murskataan ja lisätään joukkoon voisula. Sekoitetaan hyvin ja taputetaan suoraan muottien pohjalle tarjoiluastiaan. Muotit on hyvä voidella pikkasen öljyllä.
Laitetaan liivatteet likoamaan. Ensin 2 kpl. (Täyte kun jaetaan kahteen osaan)
Vatkataan kerma sokereiden kanssa, lisätään tuorejuuston joukkoon. Sulatetaan valkosuklaa ja lisätään se rahkan joukkoon kun on jäähtynyt. Yhdistetään kaikki ainekset sitten keskenään.
Jaetaan taikina kahteen osaan ja toiseen lisätään muutama mustikka ja sinistä väriä.

Nyt laitoin ensin sinisen kerroksen, joten kuumassa vedessä sulatetut liivatteet tulevat siihen. Eli norona kaadetaan sinisen täytteen joukkoon varovasti ja sekoitetaan hyvin.
Kaadetaan sinistä täytettä keksipohjien päälle sopiva määrä ja laitetaan jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Kun ovat hyytyneet tehdään valkoinen osa. Sulatetaan siihen täytteeseen pari liivatetta ja kaadetaan jäähtynyt täyte varovasti sinisen päälle. Ja takaisin jääkaappiin hyytymään.
Koristelin valkosuklaalla. Liekin näköisiä koristeita ja helmiä reunoille.
Juhlan tuntua!

Tästä satsista tuli 4 leivosta. (Riippuu muottien koosta)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti