maanantai 7. joulukuuta 2015

GLUTEENITON  "SIEMENLEIPÄ"


Tein viikonloppuna pari erilaista gluteenitonta leipää ja tässä toinen. Löysin netistä muutaman samantapaisen ohjeen ja tein seuraavanlaisen. Aikas tuhti mutta eipä sitä montaa siivua tarvitsekkaan syödä.  Laitoinpa loput pakkaseen odottamaan joulua.



Aikas paljon tähän tulee kaikkea, mutta yksi iso vuokaleipä tästä tuleekin.

2,5 dl paahdettuja auringonkukan siemeniä
2,5 dl kurpitsansiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1 dl manteleita rouhittuna
7 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl psylliumkuitujauhetta
3 tl merisuolaa
2 rkl hunajaa
6 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
7 dl vettä



Sekoitin kaikki kuivat aineet keskenään. Lämmitin veden (ei liian kuumaksi), johon lisäsin hunajan ja voin. Sekoitin sitten kaikki aineet keskenään hyvin ja kaadoin voideltuun vuokaan. Annoin olla jääkaapissa parisen tuntia ja sitten laitoin tunniksi uuniin 175-asteessa. Tunnin jälkeen otin leivän pois vuoasta ja käänsin ritilälle toisinpäin vielä toiseksi tunniksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti