lauantai 22. helmikuuta 2020

OLUTSUKLAAKAKKU


Pojalla oli eilen syntymäpäivä ja halusin muistaa häntä hauskalla kakulla. Minulla on pullon muotoinen kakkuvuoka, niin sain idean tehdä kakun siihen. Syötävän kakkukuvan tilasin samalla kun lupasin tyttärellekin tehdä kakun huhtikuussa....




Täyte
2,5 dl suklaaolutta (Stout} 
200 g voita
2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
4,5 dl sokeria
200 g creme fraichea
2 kananmunaa
1,5 tl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl ruokasoodaa


Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa




Kakkukuvan liimasin suklaakreemillä kakkuun. Sen ohjeen laitan seuraavassa postauksessa, kun laitan kuvan suklaakakusta, joka meni metsästysseuran kemuihin... 

Ohje olutkakkuun:
Laita kattilaan olut ja voi. Ne kun ovat sulaneet miedolla lämmöllä sekaisin, lisäsin kaakaojauheen sihtaamalla mukaan. (lisäksi laitoin pari-kolme suklaapalaa suklaalevystä mukaan sulamaan) Sen jälkeen myös sokerit. Sen kun sai tasaiseksi seokseksi, niin lisäsin joukkoon keskenään sekoitetun munan, fraichen sekä vaniljauutteen. Lopuksi sekoitin kuivat aineet joukkoon. 
Sen kaadoin voideltuun, korppujauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan. Uunissa sai olla 180 asteessa 45 min...... Kostutin kakkua vielä hieman suklaaoluella uunista ottamisen jälkeen. 

Kuorrutteessa vatkasin kerman ja sekoitin aineet vain keskenään..
Sitä saisi pursottaa kakun päälle reilusti, mutta nyt en laittanut kakkukuvan takia. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti