perjantai 28. helmikuuta 2020

KARJALANPIIRAKOITA


Tein näin 15 vuoden jälkeen karjalanpiirakoita. Alku aina hankalaa, mutta kyllä niistä näkösiä tuli. Ekassa satsissa oli outoa kun uuni sammui itsekseen lopussa. Tiedä sitten oliko 275 astetta liikaa. Toisella pellillisellä ei niin tapahtunut.





Riisipuuro
8 dl vettä
2dl puuroriisiä
2 dl ruokakermaa (15 %) 
0,5 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa, lisää riisi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 25 min (sekoita välillä) , kunnes vesi on melkein imeytynyt riisiin. Lisää kerma ja sekoita puukauhalla vähän väliä vielä noin 10 min. Lisää suola. 

Karjalanpiirakat
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
25 g voita

Sekoitetaan veteen kaikki aineet, paitsi voi. Se sitten lopuksi sulaneena sekoitetaan joukkoon. Taikina saa olla kiinteää ja sitkeää. Vaivataan ruisjauhojen avulla pötköksi ja otetaan noin 40 kpl pieniä pallosia, jotka kaulitaan ympyrän/soikean mallisiksi palasiksi. 
Lisätään noin ruokalusikallinen puuroriisiä keskelle. Taitoin reunat puuron päälle ja aloin siitä rypyttämään. 


Tämä kuva lainattu Kinuskikissan sivuilta. 
Siellä hyvät ohjeet. 
Laitoin valmiit piirakat pelkälle uunipellille, johon olin hieman ruisjauhoja ripotellut päälle. Asteet 275 ja sai olla noin 15 min.... 

Munavoita päälle, niin kyllä maistui!! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti