sunnuntai 23. helmikuuta 2020

METSÄSTYSSEURALLE KAKKUA


Isännän metsästysseuralla oli loppukauden päättäjäiset ja tänä vuonna sinne kaikki tekivät vähän jotain. Minä tein täytekakun ja valkosipulikermaperunat. Isäntä kuori kuitenkin perunat.



Pohja 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajuhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Munat ja sokeri vatkataan hyvin vaahdoksi, sitten loput aineet joukkoon kerralla, sihdattuna.
200 astetta uunin keskitasolla ja 6-8 min

Tähän kakkuun tein 4 pohjaa. Kolmekin olisi riittänyt. Oiskohan mennyt noin 1,5 dl per pohja kostutusta... 
Peltivuoan koko oli minulla noin 35*26


Kakkulevyjen kostutus
Candy POP- Frezza caramel popcorn expresso-kahvia

Mansikkatäyte
250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon loput aineet.
Tätä tein kaksi annosta kun tuli kahteen kerrokseen, mutta tasasin kakun reunat reippaasti, (että sopi hyvin tarjottimelle) niin melkein olisi yksi täyteannos varmaan riittänyt. Ennen täytteen laittoa, lisäsin hieman granaattiomenahilloa kakkupohjan päälle.

Suklaakreemi 
400 g suklaata (tummaa tai maitosuklaa)
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valinnainan aromi 
(esim caramel tai kahvi) Itse laitoin vaniljauutetta kun
muuta ei nyt ollut

Ensin sulatetaan suklaa ja jätetään jäähtymään.
Sekoitetaan keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. (Ainakin 5 minuuttia.) Lisätään jäähtynyt suklaa, kaakaojauhoseos ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekä aromi jos haluaa käyttää. Vatkataan seos pehmeäksi. 

Tätä laitoin kakkukerrosten keskimmäiseen osaan sekä mukaan pari muusiksi jauhettua banaania tilkalla sitruunaa. Lopun kreemin käytinkin melkein kaikki kakun päälle.
Koristeeksi suklaakoristeita ja värjättyä kermavaahtoa.... 




Peura ei enää kakkuun jotenkin
mahtunut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti