lauantai 23. helmikuuta 2019

RAHKAPULLAT


Mitään pullaa ei pitänyt tehdä, mutta aamulla kun ulkona oli pimeää, tosi liukasta, ettei ainakaan koiran kanssa voi liikkua minnekään, niin ajattelin sitten ajankuluksi tehdä pullaa. (sopii tosi hyvin tälleen kun koittaa tiputtaa kiloja) Lähinnä siksi että jääkaapissa oli juuri päiväyksen ohittanut rahkapurkki ja maitoakin kun meillä menee vain kahvin joukkoon, ajattelin että nuo pois nyt sitten kaapista ja käyttöön. Mitään kaunokaisia näistä ei tosiaankaan tullut, mutta kyllä tuollainen kahvin kanssa meni.

Laitoin tosiaan täytteenkin joukkoon jouluna ostamani hedelmämixin lopun. Pääsi siitäkin kätevästi eroon. Samalla kokeilin päälle vielä laittaa kuivahtaneesta appelsiinista "tomusokeri-viivoja", mutta se ei vaan minulla yleensä onnistu. Liikaa appelsiinimehua taisi taasen tulla...oli vähän hailakkaat koristeraidat, mutta sitäkin enemmän sitten strösseliä! Useimmiten teen koristeviivat valkosuklaasta...




Aineet
2 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl muscovado sokeria
0,5 dl tavallista sokeria
1 tl vaniljasokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

voiteluun kananmuna

Täyte
200 g maitorahkaa
1 tl appelsiinin mehua
1 muna
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl erikoishienoa sokeria
1 tl appelsiinikuoriraastetta
0,5 - 1 dl hedelmämixiä


Sokeriraita
3 dl tomusokeria
0,5 -1 tl appelsiinikuoriraastetta
appelsiinista puristettua mehua

Koristelu
Strösselit tai raesokeri

Sain tästä satsista 12 isoa rahkapullaa

Liotin hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Sekoitin joukkoon muut aineet.
Annoin nousta hetken ja sitten vaivasin taikinan ja tein kaksi pötköä, josta leikkasin molemmista kuusi palaa ja pyöritin pellille nousemaan.
Sitten painon lasilla kolot pulliin, voitelin, täytin ja laitoin uuniin 220 asteeseen noin 10 min.
Sai uunista tulon jälkeen rauhassa jäähtyä kun tein sokeriraitaa.
Sekoitin tomusokerin joukkoon appelsiinin kuoriraasteen ja mehun. Tuli vain turhan löysää tällä kertaa...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti