lauantai 16. helmikuuta 2019

RIISTARUOKAA YLLÄTYKSELLÄ


Mietin että miksei ihan muuten vaan voisi pitkästä aikaa syödä pikku porukalla hyvää ruokaa, kun meillä tuota lihaakin pakkasessa on. Keksin sitten siskon kanssa että ei mitään, pidetäänkin minun pojalle niin sanotusti yllärisynttärit etukäteen, mutta ei puhuta hälle mitään. Ruoka-aika sopi ja mitään synttärijuhlia emme nyt siis enää pidä, mutta kuitenkin kummitäti ja minä ja isäntä ja minun vanhemmat tykkää antaa jotain pientä, oli ikä mikä sitten vaan.....tytär ei päässyt tällä kertaa paikalle. Harmi. Mutta hauskaa kun juustokakkua syödessä mummu yhtäkkiä kysyi että ni millos ne lahjat annetaan? -hih!

Tänään tarjolla oli valkosipulikermaperunoita, hirvenlihaa, savustettua kauriin koipea, savulohta, salaattia, juustoa, juustokeksejä, lohiruisnyyttejä, saaristolaisleipää, juustokakkua ja sumppia....
















Salaattia on aina ihana tehdä kun sinne voi laittaa aivan mitä vaan.
Parmesanjuustokeksit  tein jo eilen. Isäntä savusti lihat ja kalan itse. Minä tein perinteisesti valkkariperunat. Saaristolaisleivässä oikaisin ja ostin valmista kaupasta, niin että paketissa luki; lisää vain vesi. Juustokakun tein Kinuskikissan ohjeen mukaan, paitsi en laittanut niin paljon keksejä pohjaan ja sydänkuviointi ei oikein onnistunut. Mutta tosi hyvää oli!

Mielenkiintoisin näistä herkuista oli kokeilla noita ruisnyyttejä, joista ohjeen löysin "Koko Suomi leipoo-ohjelmasta.


Ohje näin kivasti kuvina:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti