tiistai 11. syyskuuta 2018

RIISTALAATIKKO


Tai suomeksi sanottuna kaurisjauhelihalaatikko.
Ehkä tällä kertaa kummallista tässä on että valehtelematta käytin nyt elämäni toista kertaa valmispussia pakasteesta tähän ruokaan. Ja täytyy sanoa että olipa nopea ja liiankin helppo tehä. Vaikkakin olen sitä mieltä että ite kuoritut perunat on silti maailman parhaimmat ja maukkaimmat.



Aineet:
1 pss perunasipulisekoitusta (500 g) (vähän enemmänkin voisi olla)
400-500 g jauhettua kauriin lihaa
3 dl kolmen juuston kermaa
0,5 dl vettä
1 pkt pekonia
0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
1,5 dl tomaattivalkosipulimurskaa
juustoraastetta
Oreganoa, suolaa, pippuria, savupaprikaa


Paistoin jauhelihan ja pekonin, maustoin suolalla ja pippurilla. Lisäsin provence-yrttimaustetta sekä savupaprikaa myös. Laitin voideltuun uunivuokaan jäiset perunat, sitten perään jauhelihan ja pekonit, sekä kerman + veden. Sekoitin hyvin.
Paistoin uunissa 180 asteessa noin 45 min. Lisäsin sitten päälle tomaattimurskan, kirsikkatomaatit,
oreganoa ja juustoraasteen. Tässä minulla oli sekoitus jämiä, eli aurajuustoa, parmesanjuustoa ja emmentaljuustoa. Sitten vielä noin vartti uunissa ja valmis.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti