sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

TUMMA APPELSIINISIMA


Tein pitkästä aikaa itse simaa. Tämä ohje on suoraan Dansukkerin sivuilta.


Siinä saa odotella huomista pullottamista...

OHJE:
500 g fariinisokeria
4 l vettä
2 appelsiinin kuoret ja mehu
(itse lisäsin vielä puolikkaan sitruunan kuoret)
0,5 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pullotukseen: sokeria ja rusinoita


 Pese appelsiinit huolellisesti (+ sitruuna)
1. Mittaa kattilaan 1 dl fariinisokeria ja 1 dl vettä. Lisää joukkoon appelsiinin + puolikkaan sitruunan kuoret ja appelsiinien mehu,
(itse otin kuorta sitrusraudalla josta tulee ohuita suiroja)
Kiehauta seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Lisää puolet vedestä, kiehauta ja liota sokerit joukkoon.
3. Kaada jäljellä oleva kylmä vesi esim. ämpäriin ja kaada appelsiini-sokeriseos sekaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4.Sekoita hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman tekeytyä  huoneenlämmössä noin vuorokausi.
5. Siivilöi sima korkeilla varustettuihin pulloihin. Älä laita korkkeja liian piukkaan. Laita jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä, viileässä tilassa noin viikossa. Sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Sima säilyy jääkaapissa noin viikon verran.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti