sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

JUUSTOKAKKUMUFFINIT


Pitkästä aikaa muffinsseja. Harmi vaan kun ei ollut vadelmia mutta laitoin sitten persikkaa ja appelsiinicurdia taikinaan. Tämä ohje alunperin oli "makeaa murmelin täydeltä"-blogissa ja tein tästä sitten oman version...




Muffinssitaikina (12 kpl):
125 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa/maitoa
(appelsiinicurdia)
muutama persikanpalanen

Tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas kananmuna

Koristeluun:
Tomusokeria
Persikoita

Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisätään kananmunat yksitellen. Vatkataan hieman. Lopuksi lisätään jauho/leivinjauhoseos sekä maito ja vaniljauute. Sekoitetaan varovasti, ei liikaa. Kaadetaan muffinssikoloihin, jossa paperivuoka. Täytetään hippasen yli puolenvälin. Minulla oli muffinssikoloon nähden vähän korkeampi paperivuoka.
Laitoin keskelle taikinaa puoli teelusikallista appelsiinicurdia ja painelin siihen muutaman pikkasen persikan palasen.
Sitten "vaahdotin" tuorejuuston, sekoitin loput aineet joukkoon. Viimeisenä puolikkaan kananmunan. (Lasissa rikoin rakenteen ensin) Lusikoin jokaiselle muffinssille satsin tuorejuustotäytettä.
Uuniin 175 astetta ja noin 25-30 min.

Koristelin persikoilla ja tomusokerilla.




Appelsiinicurd:
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl tomusokeria
2 kananmunaa
60 g voita
(+perunajauhoja)

Pestään appelsiini, raastetaan kuori kattilaan ja perään appelsiinin mehu. Lisätään tomusokeri ja kananmunat. Sekoitetaan ja lämmitetään kattilassa niin kauan että pulpahtaa. Sitten pienellä lämmöllä annetaan porista parisen minuuttia. Muuttuu kiisselimäiseksi. Sammutetaan levy ja lisätään voi. Annetaan jäähtyä kunnolla. Mikäli curdia laittaa uuniin kannattaa seokseen lisätä hippasen perunajauhoja, kestää paremmin uunin lämmön sitten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti