torstai 20. huhtikuuta 2017

PIKKASTA SUOLASTA


Tein vain pikkasen taikinan josta tulee 13-15 kpl tosi pieniä suolaisia ruispiiraita. Nopea tehdä ja etuna se että kuppeihin voi laittaa oikeastaan mitä vaan.
Kiva iltanapostelu töllön ääressä!




Pohja
1 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Täyte
n. 1 dl maitoa/kermaa
1 pieni kananmuna
0,5 dl juustoraastetta
pari ruokalusikallista ruohosipulituorejuustoa
aurajuustomurua pikkasen
paprikaa
sipulia
meetwurstia
pippuri, suola, valkosipuli


Pohjassa aineet vaivataan sekaisin hyvin. Tehdään taikinasta pötkö (ruisjauhojen avulla ) ja leikataan siitä 15 sopivan kokoista palaa.
Painellaan kupeiksi voideltuun minimuffinssivuokaan (peltinen). Riippuu vuokaan painetusta taikinan paksuudesta kuinka monta kuppia saa aikaiseksi. Täyte lusikoidaan (noin ruokalusikallinen) kuppeihin ja ei muutakuin uuniin.

Uunin asteet 220 ja noin vartin verran...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti