lauantai 15. huhtikuuta 2017

HERKUTTELUA


Nyt on tullut herkuteltua ilman mitään paineita kaloreista. Suklaamunia, viinejä, suolaisia herkkuja ja makeita herkkuja, mätiä, peurapihviä, peuran palvia ja sienisalaattia.
Viimeisimmät herkut olivat nämä ihanat niin sanotut pannacottajälkkärit. Pidän siis hirveästi turkkilaisesta jogurtista, joten tein kahdelle hengelle siitä jälkiruoan illaksi.




Ohje:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 liivatelehti
0,5 dl kermaa

Sekoitin jogurtin, vaniljauutteen ja tomusokerin keskenään. Kuumensin kerman pikkasessa kattilassa ja lisäsin sen joukkoon sitten liivatteen joka oli lionnut kylmässä vedessä hetken. Sekoitetaan liivateneste täytteeseen hienoisena norona.
Kaadetaan koko seos lopuksi esim. kauniisiin konjakkilaseihin ja laitetaan kylmään.
Saivat hyytyä jääkaapissa reilun tunnin ja sen jälkeen siihen päälle tein mansikkamelban.

Mansikkakastike:
n. 2 dl mansikoita
loraus sitruunan mehua
0,5 rkl sokeria

Soseutin kaikki aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaadoin sitten hyytelön päälle.
Pari mansikkaa vielä koristeeksi.




Vähän suolaista herkkua kuvaan kanssa....



Ilma on vielä kolea ja rapulampi pysyy hyvin auki yöpakkasista huolimatta...
Ei ihan vielä siis terassilla istumista kahvikupin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti