lauantai 21. tammikuuta 2017

LISÄÄ LEIPÄÄ  &  GLUTEENITTOMIA KUKKAKAALIPULLIA KASVISSYÖJÄLLE





Tein pari erilaista leipää mummulaan viemisiksi. Mummu siis tulossa huomenna illalla reissulta veljensä ja siskoni  kanssa ja ajattelin tehä sapuskaa isälle ja kaikille muille samalla kun tulevat pitkältä matkalta kentältä kotiin. Ei tarvitse muuta kuin istua pöytään ja nauttia....

Toinen leivistä oli se Yhteishyvä-lehdessä ollut punajuurileivän ohje, jota tein viime postauksessa oman pään mukaan. Oli hyvää! Tein nyt oikein ohjeen mukaan, josta sai kaksi pientä leipää. Toinen saa mennä pakkaseen.

Taikina:
3 dl maitoa
25 g  hiivaa
2 tl suolaa
2 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl raastettua etikkapunajuurta
7 dl sämpyläjauhoja

Voiteluun: yksi muna

Päälle: vuohenjuustoa ja siemeniä

Lämmitin maidon kädenlämpöiseksi ja sekoitin hiivan joukkoon. Sekoitin loput ainekset sekaan ja laitoin nousemaan pariksi tunniksi kahteen voideltuun leipävuokaan. (syystä että uuni oli varattu) Sitten voitelin leivät kananmunalla. Saksilla tein viiltoja, jotta sain siihen kohtaan tökättyä valkohomevuohenjuustoa. Päälle ripottelin vielä paahdettuja siemeniä. Uuniin 175 ja noin 40 min.






**************

Toinen leipä on "Koko Suomi Leipoo-ohjelmasta", nimeltä aurinkoleipä. Se ei hirveästi eroa olutleivästä mitä teen. Nesteen tilalle tulee appelsiinimehua.

5 dl appelsiinimehua
50 g hiivaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaljamaltaita
5 dl jauhoja
1,5 tl suolaa
1,5 dl tummaa siirappia

Lämmitin mehun 37 asteeseen, lisäsin hiivan. Sekoitin joukkoon jauhot ja maltaat.
Lopuksi lisätään suola ja siirappi.
Annoin taikinan nousta voidellussa irtopohjavuoassa pari tuntia kun uuni oli varattu, sitten uuniin paistumaan pikkasen vajaaksi 1,5 tunniksi . Asteet samat 175 kuin edellisessä leipäohjeessa.....(mikäli tummuu liikaa, laita folio suojaksi)





****************




Teen myös täytettyjä paprikoita joissa basmatiriisiä, kolme pippuria-tuorejuustoa & sieniä (suppilovahveroita, paistettu sipulin kanssa)  ja näitä kukkakaalipullia lisukkeeksi.
Tämä ihana kukkakaali-ohje oli   Saaran Lautasella Blogissa.




8 dl tuoretta kukkakaalia raastettuna
2 dl mozzarella-raastetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl persiljaa silputtuna
hippasen ruohosipulia silputtuna
2 kananmunaa
1 rkl voisulaa
(itse lisäsin vielä hippasen parmesanjuustoa)

Kaikki aineet vain sekaisin ja massa hetkeksi jääkaappiin. Pyöritetään tiiviitä palloja ja paistetaan 220 asteisesssa uunissa noin 15-20 min. Tein tästä pullia 30 kpl.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti