lauantai 7. tammikuuta 2017

BETONIKORISTE
Muutaman kerran olen näitä nähnyt askartelusivuilla ja ajattelin nyt itsekin kokeilla kun sattui olemaan varastossa valkoista betonia mitä jäi kesältä... Pari päivää annoin kuivua tämän testikappaleen, kolme muuta saa kuivua vielä toiset kaksi päivää ihan rauhassa. Yksi kahvipussi repesi, joten laitoin siitä lopun betonin tomaattirasiaan kuivumaan ja laitoin tuikut niihinkin keskelle. Tuikut lähtivät hyvin betonista irti kun niitä kävin välillä pyörittelemässä. Ainoa minkä nyt huomasin että eipä mahtunutkaan Party-liten tuikku kokonaan "pussukkaan". Mutta onneksi sentään tavallinen mahtui!


Tarkoituksena on vielä vaihtaa naru ja koristeet kotiin sopivaksi, eikä olisi niin jouluinen. Ajattelin myös laittaa Decoupage-lakalla "pussin kylkeen" jonkun kivan näkösen servetin koristeeksi.....

Yllättävän helppoa hommaa kun vaan on saanut betonin sekoitettua. Annoin kuivua pesuhuoneessa jossa on lattialämmitys. Kuivuu nopeammin.

Eli betonia laitoin pestyyn ja kuivattuun kahvipussiin reilusti yli puolenvälin, sidoin narulla kevyesti pussin keskeltä kiinni ja laitoin tuikun siihen päälle. Tuikkua kävin pyörittelemässä välillä, ettei jämähdä kiinni. Kostealla sormella voi tasoitella betonia jos tarvetta. Tuikun voi myös öljytä. Kun betoni oli kuivunut niin että tuikku lähti hyvin irti, annoin "pussukan" kuivua lopuksi ilman tuikkua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti