keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

RIISTABURGERIT


Sattui olemaan jauhettua peuran jauhelihaa ja hirvenjauhelihaa nyt tarjolla.
Sekoitin ne molemmat keskenään ja tein siitä sitten hampurilaispiffejä. Lihaa taisi olla
 yhteensä noin puolitoista kiloa.
Tällä kertaa laitoin taikinan joukkoon puolitoista desiä korppujauhoja, pari kananmunaa,
suolaa, pippuria ja valkosipulia. En muuta..... oman maun mukaan.
Tein paksuja pihvejä ja paistoin pannulla kunnon voissa.

Tein myös pikkasen sämpylätaikinan ja annoin nousta vajaan tunnin verran rauhassa.
Yleensä en todellakaan mittaile mitään kun teen sämpylöitä mutta tuohon taisi suurinpiirtein mennä
5 dl vettä, 1 kuivahiivapussi, öljyä, suolaa, valkosipulirouhetta, spelttijauhoja, ruisjauhoja ja
vehnäjauhoja silleen sopivasti. (En vaan osaa/muista mitata erikseen jauhoja)

Kun olivat vielä pellillä nouseet, niin "voitelin" sämpylät vedellä ja laitoin päälle seesaminsiemeniä.
Pitihän sitä saada vähän hampurilaisen näköisiäkin niistä leivistä. Tästä satsista sain 6 kpl isoja kuohkeita sämpylöitä. Uunissa asteita oli 225 ja aika: silleen sopivasti... hih!

Tuoreen sämpylän väliin sitten vaan pihvi ja kaikkea mitä mieleen tulee. Oli tosi hyvää!!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti