tiistai 28. kesäkuuta 2016

MINTTUJUUSTOKAKKU





Pohja:
250 g minttudominokeksejä
80 g voita

Täyte:
2 x 175 g laktoositonta Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl lakt. kermaa
1 dl Kissanminttu-kermalikööriä
1,5 dl sokeria
145 g Pandan minttumurusuklaata
4 rkl minttulikööriä + 2 rkl vettä
6 liivatetta
tippa vihreää elintarvikeväriä

Pohjassa murskataan keksit ja sekoitetaan sulatettu voi joukkoon.
(Tässä minulla oli  24cm  halkaisijaltaan oleva vuoka)

Pehmennetään tuorejuusto, lisätään sokeri, vaahdotettu kerma, likööri ja paloiteltu suklaalevy.
Sulatin liotetut liivatteet minttulikööri+veden+elintarvikevärin kanssa ja kun jäähtynyt, norona
valutetaan täytteeseen. Täyte vuokaan keksipohjan päälle ja jääkaappiin pariksi päiväksi maustumaan.
Koristelin kekseillä ja suklaalla.


(Itse olen tottunut käyttämään yleensä kokonaan laktoosittomia tuotteita, koska
tosi monella se maito-ongelma on. Meidänkin perheessä. Tässä tapauksessa kun itsellä vaiva ei ole tosi paha ja kuitenkin suurin osa tuotteista tässäkin on laktoositonta menee itselle oikein hyvin tämä kakku, ei tule mitään oireita. JA tämä kakku tuli tosiaan tällä kertaa oikeastaan itselle )










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti