sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

RAPARPERIMEHU



Raparperista en kauheasti välitä ja naapurillekin annoin tontilta ison vanhan raparperipuskan pois viime vuonna......
No sehän alkoi silti kasvamaan uutta raparperia kaivetusta montusta ja aattelin että noh, tehään pikkanen mehu MAKU:lehden sivuilta olleella ohjeella. Itse
en kyllä niin kauniin punaista mehua saanut mutta ihan hyvää se oli. Mitähän tosta tuli. Litran verran.
Eikä minulla ollut harsoa vaan pelkkä siivilä käytössä.

5 dl raparperia pilputtuna
8 dl vettä
1 kpl kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl sitruunanmehua

Pestään raparperi ja leikataan paloiksi. Laitetaan raparperinpalat, vesi ja kanelitanko kattilaan. Annetaan kiehua hiljalleen noin 10 min. Jäähdytetään, siivilöidään ja lisätään sokeri sekä sitruunamehu. Sekoitetaan kunnes sokeri on sulanut mehuun. Kaadetaan pulloon ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Kuva otettu heti pullotuksen jälkeen, että voi olla että väri vielä pikkasen tosta kirkastuu ja punertuu.









2 kommenttia: