perjantai 10. kesäkuuta 2016

PANNACOTTAA


Ai että!!! Niin hyvää! Pikkusia herkkuja isolla H:lla.
Ensin sulatin valkosuklaata paperisten minimuffinssien sisusten ympäri ja laitoin jääkaappiin jähmettymään. Kun olivat kohmettuneet, laitoin valkosuklaan pohjalle pikkasen keksimuruja ja keskelle pienen hillosilmän vadelmahillosta. Päälle kaadoin varovasti jäähtyneen pannacotan ja annoin hyytyä koko paketin kolme tuntia jääkaapissa.
Mansikoita eikä vadelmia nyt ollut, joten koristelin melonilla, suklaalla ja sokerimassakukkasilla....

Pannacotta:
3 liivatelehteä
4 dl kermaa
1 dl vaahtouva vaniljakastike
1 vaniljatanko
0,5 dl sokeria (vajaa)
1 dl sitruunarahkaa

Keitin ensin kaikki aineet kattilassa paitsi rahkan ja liivatteet. Kun kiehahti, lisäsin
vedessä lionneet liivatteet, sammutin levyn ja annoin pikkasen aikaa jäähtyä. Sitten vasta lisäsin rahkan ja  jäähdyttelin vielä pikkasen aikaa. Lopuksi laitoin pannacotan "kuppeihin" ja
laitoin jääkaappiin hyytymään.
(Sulatin yhden Pandan valkosuklaalevyn ja sain siitä 12 kpl minimuffinssin kokoisia kuoria...vähän jäi suklaata yli niin valutin sitä silikomuottiin, josta tulee suklaakenkä ja lopun maistelin vaan varmistaakseni että oli varmasti hyvää suklaata. Loppu pannacotta taasen meni kolmeen lasiin hyytymään odottamaan herkuttelijoita.)











Isäntä toi mansikoita <3

Huomasin että paperiset vuoat ovat parempia kuin silikoniset.
Paperiset lähtevät paremmin ja nopsemmin irti, eivätkä riko kuppia...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti