torstai 24. maaliskuuta 2016

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!




"Pashaa", suklaata, mummusia ja pappasia ja muita, siitä meidän pääsiäinen on tehty....

Samalla vähän juhlistetaan kun toinenkin kersoista täyttää nyt sitten pian 20v. Ainahan on hyvä syy juhlia!

Tänä pääsiäisenä tuli tehtyä myös ns omannäköistä "pashaa". Ei mitään vanhanajan  kunnon voilla ja kermalla höystettyä vaan voisiko sanoa nykyajan pashaa. No tyylejä on yhtä monta kuin kokkiakin.



Pääsiäisjälkkäri:

250 g rahkaa
200 g appelsiinirahkaa
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 liivatelehteä
loraus sitruunanmehua ja kuorta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
0,5 dl kuivattuja karpaloita
200 g hillottua appelsiininkuorta
1 dl mantelirouhetta

- Laitetaan liivatteet likoamaan kylmään veteen
-vaahdotetaan vaniljakastike
-sekoitetaan rahkan joukkoon kaikki muut aineet
-yhdistetään
-lisätään kuumassa vedessä kiehautettu liivate
(lisätään norona kun jäähtynyt)

Laitoin kahteen muottiin tuorekelmua ja kaadoin täytteen niihin.
Saa makustua vaikka kaksi päivää jääkaapissa....
(tästä tulee kaksi)





Kaurista tehtiin vähän iltapalaksi. Jos vaikka sitten perunoiden kanssa
viikon lopulla uudelleen.....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti