sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

APPELSIINI-JUUSTOKAKKU



Pitkästä aikaa tein uunissa juustokakun. On oikeastaan maukkain herkku mitä voi olla. Lisäksi kun viitsisi vielä tehdä vaikka mansikkakastiketta. Mutta itsellä ei nyt sitten ollutkaan appelsiinituorejuustoa niin tein tavallisesta tuorejuustosta. Koristeena aiemmin tehtyjä kandeerattuja appelsiineja ja lisäksi laitoin vähän kuorrutetta...

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta




Vaahdotin ensin voin ja sokerin, lisäsin kananmunan ja lopuksi jauhoseoksen. Taputtelin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi ja laitoin odottamaan jääkaappiin. Vuoka on noin 22-23 cm.


Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sulaa voita
0,5 dl appelsiinin mehua
1 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
appelsiinin raastettu kuori

Sekoitin kaikki aineet vain keskenään ja vaahdotin muutaman minuutin. Kaadoin vuokaan ja uuniin 175 astetta ja 40 min. Unohdin puolessavälissä laittaa leivinpaperin päälle, joten tuli pikkasen liian tumma pinta. Eli sen voisi laittaa ajoissa juustokakun päälle. Jäähdytin vuoassa.


Tuorejuustokuorrute:
100 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl appelsiinin mehua
appelsiinin kuoriraastetta

Vaahdotin voi+tuorejuusto+tomusokerin ilmavaksi. Samalla vatkaten lisäsin 
mehun ja raasteen.....

Koristeeksi voisi ripauttaa vielä vaikka tomusokeriakin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti